петък, 24 февруари 2012 г.

еротичен сън

На блудницата тази нощ й се присъни странен сън. Дали е пророчески, или породен от нездравословна комбинация между алкохол и медикаменти, никой не може да каже. Но ето тук, в изповедалнята на нейния житейски път, ще бъдете въведени в дебрите на болното й съзнание...или подсъзнание. 


Блудницата се сънува в приказно царство, което, както всяко царство, си има поданици и цар-Туквун Тиквунов Трети, произхождащ от стар болярски род, отглеждал тикви още от времето, когато Орфей е припкал по каменистите ридове на местните планини. Коментират се също родствени връзки с някой си Ивчо, който бил пръв сред първите около 13ти век, но това могат да го докажат само царските запаси от свинска мас, находящи се в дворцовата маза. В приказните царства от сънищата, както всички знаем, се случват приказни и непонятни неща. Например веднъж глутница царскоулични кучета изяла три годишно поданиче, но царският съд отсъдил родителите да заплатят глоба на царската община за замърсяване на общински терени, все пак кръвта се мие трудно. Много приказен бил и случаят, когато разсеян служител на царската служба по безопасност и гражданска защита, без да иска изпуснал минимално количество антракс в климатичната система на Мол ъф Царството, което коствало летален изход за неколцина поданици. Разразила се царска трагедия и, разбира се, виновните били осъдени-чрез независима царска експертиза се доказало, че вината е на чистачката, която била на смяна и не проверявала ежеминутно чистотата на въздухопроводите. За останалите трагедии в царството е излишно да се пише, основни точки по тях са минаване на всякакви каляски през оживени спирки на царския транспорт, дворове на царски детски градини и други оживени места, като кочияшите на въпросните каляски винаги понасяли полагащото им се наказание, а именно публично мъмрене и 20кг безплатна храна за конете (тъй като те много се наплашвали от тези инциденти). 
Имало и поданици, които не взимали достатъчно често хапчетата, които Царската Служба по Раздаване на Хапчета, известна още като четвърта власт, раздавала, и те се чувствали онеправдани, смятали, че имат поданически права и искали виновниците за трагедиите да влизат в затвор. Тогава бил оповестен парадоксален факт (знаете, че в сънищата и в приказните царства парадоксите изобщо не са парадоксални)! В затворите нямало достатъчно място за всички, желаещи да бъдат там. Така да се каже, царството изпаднало в затворна криза. Вместо да получават ефективни затвороизискващи поръчения, известни още като присъди, осъдените били пращани вкъщи с предписание повече да не правят така и по този начин се спествявало затворно пространство, както и досадни съдебни разходи, които така или иначе, тежали на царските поданици. 


Трагедиите станали такова ежедневие, че вече дори нямало нужда дните на национален траур да са неработни, все пак около половината от работните дни ставали траурни, заради нелепи и неочаквани инциденти, като онзи, в който съвсем добър съсед, който винаги поздравявал всичките си комшии, имащ 25 невлезли в сила присъди за отвличане, изнасилване, грабеж и още нещо, убил две тийнейджърки. За този случай отново бил намерен виновника-учителката, която не пуснала момичетата за национално издирване, след като не присъствали в часа й. Добре, че във всеизвестния с плодовото си име женски затвор все още имало места. 


Докато сънувала цялата тази приказна царска история, изведнъж блудницата се сънувала на стоп. Пътувала из затънтен царски район, качена на 30-годише джип 4х4, шофиран от представител на царските малцинства. Странно, но този човек говорел някакви небивалици как царят купува имоти в района (защо ги купува, след като е цар?!?) и сред местните се шушукало, че искал да построи ПЧЦЗ или казано по народному Първи Частен Царски Затвор. 


Тогава блудницата се събуди обляна в топла пот или нещо друго, а в кухата й глава ехтеше "затворите са новите молове..."-дали това е мантра?

1 коментар:

  1. И аз сънувах едно много сходно на това приказно царство... днеска с отворени очи, като слезнах от луксозния трамвай номер пет. Имаше петролено-черен сняг, безчет обществени тоалетни на открито и специални коловози за автомобили.

    ОтговорИзтриване