вторник, 22 февруари 2011 г.

градски легенди

Във връзка с планираните съкращения на бюджетите във всички сфери на дъражвността, както и на общинността, кметът на една европейска столица подходи много авангардно и с прогресивен нюх назначи алтернативни работници в редица обществени сфери. Тук може да се забележи културното обслужване в нашия град, където един кореняк столичанин, роден някъде около канала на Орлов мост (т.е. на пъпа на града), обслужва модерния КИЦС (културно информационен център София), който дори е оборудван с уайърлес. Гражданинът-обслужвател работи само срещу дребни подаяния от отсрещния ресторант от световно известна верига, като сподели, че любимо му е детското меню, защото било по-крехко.




За съжаление, по познат роден маниер, общинската работа развращава морала на трудещите се и те стават съмнително поспаливи. Запитан от объркана студентка по начална педагогика "Извинйети ендикату на културата на дйей и?", общинският служител отговори с протяжно БАУУУУУУ, което беше нещо между прозявка и възмущение. След като тя плахо пое в неизвестна посока, чух единствено "Поне едно чийзбургерче да беше купила", леко примлясване, последвано от похъркване. 


А аз, неволната свидетелка на тази сцена, трябваше да се кача в нещо, наречено по незнайно стечение на обстоятелствата Такси, където миризмата на немито-некъпано-пушено около 5 години ме упои и ме затрудни в придържането на разпадащата се врата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар