понеделник, 29 октомври 2012 г.

Постмодернистична-неоърбън-класик стайл кръчма "Маршала"

Здравейте отново, мои верни читатели и неверни любовници!
Както би трябвало да е ясно за всеки що-годе съзнателно четящ този блог, блудницата е лесбийка (лоша лесбийка, но това е тема на друг разговор). Като всяка себеуважаваща се лесбийка, тя започна да снима, да пише, да чете много литература, да се интересува от арт, дори си направи този блог, за да е в крак с лесбо модата, но реалността е толкова динамична, че е трудно хем да имаш приличен полов живот, хем да поддържаш актуален блог, който да следва всички модни тенденции на кликата. Но ето, стана студено и не, че се лиших от приличието в половия си живот, ами ме домързя да работя, тъй като при по-ниски температури кръвообращението ми се забавя и получавам пристъпи на безсъзнателност. 
След обстойно извършен мониторинг на цялото интернет пространство, установих, че най-фешън е да се пише за заведения и нашия опит с тях. Пфу, потривам морно чело, добре, че това е тема, в която съм добра и ще мога да пиша поне по статия на седмица, а ако някое заведение се навие да ми плаща за подкупно доброто мнение, може и по-често. 
Първото заведение, с което искам да ви запозная и да представя на вашето внимание, за съжаление вече е несъществуващо, но това изигра съществена роля в избора ми, тъй като е силно метафорично възхваляването на нещо несъществуващо, което е явна препратка към невъзможната любов, която ние идеализираме.
И да се върна на заведението, наречено по неясни за мен причини "Маршала". Ако вземете рейс 309 и се насочите към Калотина, само на около 52 километра преди границата, в китен квартал, наречен Люлин 3, на пресечката между полето на булевард Сливница (познат още като Европа) и улица 332, вие ще откриете типичната къща в люлински стил, която е приютила  в своята утроба уютното кръчме "Маршала". (Моля всичко да се чете в минало време). Посреща ни непретенциозна атмосфера, а ако не сте си направили резервация и собственикът/готвач/сервитьор не знае, че ще има посещение, може да заварите и някой канал за възрастни, който като комплимент от заведението няма да ви бъде включен в сметката. За по-чувствителните към странни миризми, заведението е оборудвано с иновативна дограма, която позволява двустранно проветрение и достъп на чист въздух без разни нездравословни климатици. 
Персоналът е приветлив и винаги готов да услужи на прегладнелия гост. 
Менюто, в съвсем изискан стил, е кратко, но ясно. Заведението предлага изпитани рецепти като боб яхния, боб чорба, боб яхния с кюфте/кебапче, кюфте/кебапче без боб, но с гарнитура, а за ценителите-шницел. Малък проблем са прекалено големите поръчки "за вкъщи" от околните строежи, които често оставят клиентите в заведението без сгряваща яхнийка, но понякога работниците идват да обядват на място, което пък води до неповторим колорит на обстановката, но и свършване на всякакъв вид ракия (сещате се, не може хем яхнията в стомаха, хем ракията в гърлото). Салатите, разбира се, също присъстват в менюто. Специално внимание може да отделим на винения лист, който е хитро съобразен с локацията и кварталната конюнктура. Присъстват вина от близки дискаунтъри, главно такива за готвене, или на промоция, като понякога може да улучите и атрактивна картонена кутия. Цените се движат между 50 стотинки и левче за чаша (специално позитивно внимание обръщаме на това, че чашата е водна), а ако се престрашите и вземете цяла бутилка/кутия, може да ви излезе и под 3 лева. Също така приятно впечатление правят отлежалите на бара напитки като Чочосан реколта 92ра и Мента "Ахелой", прекрасни диджестиви, завършващи един обилен обяд, които персоналът ще ви поднесе с 30% процента намаление, ако покажете билетчето си от рейса (но само ако е продупчено). Ценовият диапазон на това класическо заведение е между 7.80 и 11.20 за основно, салата и вино за двама, а ако включите бакшишът, който е нещо нередно за люлинските ареали, цената може да се закъгли на 8-12 лева. 
От тук нататък аз мога да ви пожелая само успех и ако заведението работеше, бих препоръчала туршийка, боб и голяма ракийка за топлина в душата, както и много любов, разбира се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар